نصب سرامیک کف به صورت چسبی از جمله روشهای نوین در صنعت ساختمان سازی محسوب می شود که در اشکال مختلف برای کف و دیوارها قابل استفاده می باشد.
نصب سرامیک کف چسبی
امروزه شیوه نصب کاشی توسط چسب، قسمتی از فرآیند ساخت و ساز بسیاری از ساختمانها می باشد؛ این روش از متدهای نوین برای کاشی کاری است و قدمت چندانی در صنعت ساختمان سازی ندارد.
این تکنیک به دلیل سهولت در چسباندن کاشی بر روی کف و دیوارهای ساختمانها سبب شده است که محبوبیت بسیاری بین افراد پیدا کند.
اگر سطح مورد نظر برای کاشی کاری، تراز باشد و زیرسازی های مورد نیاز را داشته باشد، حتی خود فرد نیز میتواند به صورت شخصی اقدام به نصب کاشی با چسب کند.
در ادامه این مطلب شما خواهید دید که نصب سرامیک با چسب می تواند روی سطوحی مانند سیمان، گچ و حتی بر روی سرامیکهای قدیمی و به طور کلی روی هر سطح تراز شده ای قابل نصب می باشد.
چسب کاشی معمولا به دو طریق خمیری و پودری (این پودر با آب مخلوط می شود)، در بازار وجود دارد.
تا چندین سال قبل فقط انواع چسبهای خارجی برای نصب سرامیک در بازار ایران وجود داشت ولی امروزه شرکتها و کارخانه های زیادی در داخل کشور کار تولید چسب سرامیک را بر عهده دارند تا فرآیند کاشی کاری با چسب را برای افراذ راحت تر کنند.
روش نصب سرامیک با چسب، پروسه خیلی پیچیده ای نمی باشد و به طور کلی به عواملی چون دقت، ظرافت و همچنین مرغوبیت چسب کاشی نیاز دارد.
نوع پودری چسب سرامیک معمولا از لحاظ قیمت، ارزان تر از چسب خمیری می باشد.
افراد می توانند با توجه به نیازشان و همچنین مشورت گرفتن از فروشنده های کاشی و سرامیک، نوع مناسبی از چسب را برای ساختمان خود انتخاب کنند.
روش نصب سرامیک و کاشی با چسب پودری و خمیری، شباهتهای زیادی با هم دارند؛ همچنین روش نصب سرامیک کف توسط چسب بسیار شبیه به روش نصب سرامیک با چسب بر روی دیوار می باشد.
نصب کاشی و سرامیک به روش چسبی چندین مرحله دارد که در ادامه به بررسی این مراحل خواهیم پرداخت.
مرحله اول زیر سازی می باشد پس در این مرحله، زیرسازیهای لازم در محل باید صورت گیرد.
برای این منظور باید بررسی شود که دیوار یا کف مورد نظر شکستگی نداشته باشد، کاملا تراز شده باشد، تمیز و بدون هیچ گونه آلودگی باشد.
اگر سطح دیوار یا کف، کاشی کاری قدیمی داشته باشد حتما خطوط عمیق موجود در بندکشی و همچنین دوغاب را پر کنید.
اگر سطح مورد نظر دیوار یا کف از نوع گچ، سیمان یا چوب باشد باید توسط ماده ای به نام پرایمر زیرسازی شود و با یک قلموی بزرگ روی آن سطح مالیده شده و به خوبی پخش شود.
این کار به خاطر این است که رطوبتی که در گچ، چوب و یا سیمان وجود دارد، به مرور زمان باعث آسیب رساندن به چسب سرامیک نشود؛ با انجام این کار دیوار یا کف، برای نصب سرامیک با چسب آماده خواهد شد.
مرحله دوم شامل آماده سازی ملات چسب سرامیک می باشد در این صورت اگر از چسب سرامیک خمیری برای چسبانده سرامیکهای کف یا دیوار استفاده شود به آماده سازی خاصی نیاز ندارد اما اگر چسب پودری برای این کار مورد استفاده قرار گیرد، ابتدا باید چسب را آماده کنید.
بر روی بسته بندی های چسبهای پودری، دستورالعمل مشخصی نوشته شده که باید مطابق آن عمل شود؛ برای این کار باید این پودر را کم کم به میزان مشخصی از آب اضافه کنید و سپس آن را با مته یا میکسر کاملا مخلوط کنید.
با توجه به مطالب گفته شده حتما برای نصب سرامیک با چسب، از چسبهای مخصوص خمیری یا پودری استفاده کنید.
نصب سرامیک با چسبهایی چون یک دو سه اصلا توصیه نمیشود اما در صورت کنده شدن یک قطعه از سرامیک کف، میتوانید از چسب یک دو سه استفاده کنید ولی استفاده از این چسب برای دیوار خطرآفرین است.
مرحله سوم شامل پخش کردن ملات چسب روی سطح موردنظر می باشد؛ برای این منظور مخلوط آماده را توسط یک عدد ماله شیاردار روی دیوار یا کف بمالید.
البته چسب سرامیک را می توان به سطح پشتی قطعات کاشی و سرامیک نیز زد، اما زدن چسب به کف ساختمان یا هر سطح دیگر، باعث می شود که کار تمیزتر به نظر برسد.
طریقه چسباندن سرامیک با چسب اصلا کار سختی نمی باشد، فقط پخش کردن چسب با ماله شیاردار بنایی، باید با دقت و ظرافت بسیار زیادی انجام شود؛ پس از پخش کردن ملات، سرامیکها را با دقت بسیار از یک طرف به ترتیب به طرف دیگر بچسبانید.
در شیوه نصب سرامیک با چسب حتما باید به این موضوع توجه کنید که سه تا چهار ساعت صبر کنید تا چسب سرامیک خودش را بگیرد و سرامیکها به خوبی به دیوار یا کف بچسبند تا برای مرحله بعدی نصب سرامیک با چسب آماده شوند.
مرحله چهارم شامل بندکشی می باشد؛ بنابراین بعد از مدت سه الی چهار ساعت برای خشک شدن چسب سرامیک، نوبت به بند کشی سرامیکها می رسد.
برای این روش، ابتدا ملات دوغاب سیمان را آماده کرده و سریعا آن را مورد استفاده قرار دهید چون دوغاب سیمان به سرعت سفت خواهد شد، به همین دلیل باید زمان استفاده از آن، سرعت کافی را داشته باشید.
دوغاب را باید در فاصله های خالی مابین سرامیکها قرار دهید و اضافه های آن را با یک عدد اسفنج یا دستمال مرطوب پاک کنید.
همان طور که گفته شد کاشی کاری با چسب روی سرامیکهای نصب شده نیز امکان پذیر می باشد؛ بنابراین برای نصب سرامیک با چسب روی دیوار یا کف، نیازی به کندن سرامیکهای قدیمی نیست پس میتوان سرامیکهای جدید را بر روی سرامیکهای قدیمی قرار داد.
نصب کاشی با چسب همان طور که مزایایی بسیاری دارد مانند آسانی در نصب، عدم نیاز به کندن سرامیکهای قدیمی، کثیف کاری بسیار کم و سرعت بالا، شامل معایبی نیز می باشد.
معایب نصب سرامیک با چسب بیشتر به میزان استحکام آن مربوط می شود؛ چسب سرامیک از هر نوعی که استفاده شود هیچ گاه نمی توانند به اندازه ملاتهای موجود در بنایی استحکام داشته باشند.
به همین خاطر چسباندن سرامیکها با چسب بیشتر برای دیوار و کف می تواند مصداق داشته باشد؛ پس برای مکانهایی که دارای رطوبت زیادی می باشند، مانند مناطق شرجی و یا در استخرها نباید انتظار عمر طولانی و باکیفیت داشته باشید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.